keskiviikko 21. elokuuta 2019

Klassinen rullakampaus


Tänään koulussa oli ensimmäinen oikea malli. Teimme klassisen rullakampauksen.

 Työvaiheet                                                                                

                                                                                                                Pesu
Aloitimme tutkimalla hiuspohjaa ja valitsemalla shampoon ja hoitoaineen ja sen jälkeen pesemällä hiukset. Hiuspohja oli hyvässä kunnossa, mutta hiusta oli värjätty, joten valitsimme värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon. Hoitoaineena käytimme vaurioituneille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta, koska latva oli aika huonossa kunnossa useiden väri- ja lämpökäsittelyiden jälkeen. Hiustenpesu oli tuttua jo entuudestaan ja meni hyvin. Pesun jälkeen kuivasin hiukset pyyhkeellä ja selvitimme hiukset ettei ole takkuja.


                   Osittelu
Pesun ja harjaamisen jälkeen hiukset jaettiin osioihin. Malli sai päättää haluaako keski- vai sivujakauksen. Me teimme keskijakauksen. Aloimme jakaa hiuksia rullien kokoisiin osioihin miinus puoli senttiä molemmilta puolelta rullaa. Tässä vaiheessa laitoimme myös mutuovaahtoa.



                                                                                     Rullaus
Aloitimme rullauksen pyyhekuiviin hiuksiin. Rullaus meni toiseksi kerraksi hyvin, muutamat rullat olivat löysällä, mutta ne kiristettiin ja laitettiin uudelleen eli kaikki onnistuivat ihan hyvin. Edessä oli yläjännitteiset rullat ja alempana alajännitteiset



                                                                                  Kuivaus
Kun rullat oli valmiit laitettiin pään suojaksi rullien päälle suojaverkko etteivät hiukset pörrösty. Sitten pään ympärille laitettiin kuivauskone joka oli päällä n. 40 minuuttia, jotta hiukset olivat varmasti kuivat eivätkä tuntuneet viileiltä vaan olivat lämpimät.



                         Aukiharjaus
Kun kuivaus oli valmis oli aika ottaa rullat pois. Rullat otettiin pois sormea apuna käyttäen, ettei kihara pääse aukeamaan vaan jää vielä samaan rullan muotoon. Kun kaikki rullat oli otettu pois, oli aika harjata hiukset aukikampaus harjalla.



                          Tupeeraus
Aukiharjauksen jälkeen hiukset piti tupeerata. Tupeerauksessa hiusta kammataan ns. väärin päin eli latvasta tyveen päin jotta hius on kuohkea ja kohoaa paljon. Tupeerauksessa myöskin hävitetään rullista tulleet jakaukset ettei niitä erota.



                            Viimeistely
Viimeistelyssä tupeerattu hius harjataan kevyesti vain pinnasta eikä painamalla jottei tupeeraukset avaudu. Pinnasta tulee sileä ja kuohkea, koska tupeeraukset tukevat hiusta. Viimeistelyssä pintaan lisäsimme yksittäisiä kiharoita korostamaan ja luomaan kauniin ulkomuodon. Laitoimme lopuksi lakkaa.



                                                                        ennen ja jälkeen                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti